Zo vind je geschikte boeken voor je kinderen

Het vinden van geschikte boeken voor kinderen kan een hele aangelegenheid zijn. Vooral voor basisscholen die op zoek zijn naar kinderboeken voor hun klassen zijn vaak lang bezig met de zoektocht. Een goed kinderboek is eenmaal niet gemakkelijk gevonden. Hierdoor merkt men dan ook vaak dat boeken erg duur zijn, of gewoon moeilijk te vinden zijn. Want welk boek kies je nou en hoe weet je zeker dat dit boek geschikt is? In deze blog vind je een aantal handige tips die je zullen helpen bij het vinden van geschikte boeken.

Maak gebruik van boekenblogs

Er zijn vele blogs die zich wijden aan de nieuwe kinderboeken die uitgekomen zijn, maar ook aan reeds bestaande boeken. Hierbij worden zowel de inhoud van het boek, als de kwaliteit van het boek bekeken en beschreven. Door deze blogs goed in de gaten te houden krijg je een goed beeld van welke boeken aanraders zijn en welke juist niet. Dit kan je helpen bij het maken van een beslissing bij welke boeken jij zelf gaat kopen. Wat is bijvoorbeeld het beste kinderboek 2020? Of wat voor een soorten educatieve kinderboeken zijn er allemaal?

Hier lees je meer over boeken bestellen voor scholen


Kijk welke boeken de scholen gebruiken

Steeds vaker hebben basisscholen een eigen bibliotheek vol nieuwe kinderboeken, die actief wordt bijgehouden. Vraag eens aan de basisschool van je kinderen welke boeken zij allemaal besteld hebben. Waar vinden ze die en hoe kijken zij welke boeken geschikt zijn? Het bestellen van boeken kan via die weg een stukje gemakkelijker worden. Een school weegt altijd goed af welke boeken educatief verantwoord zijn en voor welke leeftijd deze dan aangeschaft zullen worden. Kortom, informeer bij leerkrachten om hun mening te horen over de leukste en meest geschikte kinderboeken.

Check bij andere ouders

Veel ouders hebben hetzelfde probleem: welke boeken koop je nou? In die gevallen kiezen mensen dan ook vaak voor wat zij denken dat goed is. In sommige gevallen blijkt dit oordeel goed te zijn en in andere gevallen totaal niet. Het is dan ook belangrijk om een goed beeld te hebben van wat andere ouders allemaal voor een boeken kopen. Kiezen zij enkel de boeken die je op televisie voorbij ziet komen, of kiezen zij ook boeken die ze toevallig tegenkomen op het internet? Door samen te overleggen en ideeën uit te wisselen, krijg je een goed beeld van de mogelijkheden en welke boeken wel of niet geschikt zijn.

Bedrijven die geschikte boeken maken

Ook kan het interessant zijn om eens te kijken naar de bedrijven die specifiek boeken leveren die educatief en avontuurlijk zijn. Deze bedrijven zorgen namelijk dat de boeken geschikt zijn voor kinderen, spannend zijn, maar ook een educatieve insteek kennen. Hierdoor heb je gegarandeerd een boek dat aansluit bij je wensen. Mocht je het zelf te duur vinden om een hele serie van dergelijke educatieve prentenboeken aan te schaffen, neem dan eens contact op met de basisschool. Zij kunnen vaak gebruik maken van speciale school arrangementen. Hierbij kunnen zij voor aantrekkelijke kortingen de boeken in grotere schalen opkopen. Daarnaast betalen scholen geen BTW, waardoor de boeken nog aantrekkelijker worden!