Talevision newsroom!

Hier vind je alle nieuwtjes van Talevision Entertainment en vind je publiceerbare foto's en logo's!

Nieuw project voor basisscholen

Persbericht 19-02-2020

Talevision, gevestigd in Nijmegen, gaat vanaf dit jaar een nieuw creatief basisschoolproject aanbieden voor basisscholen in heel Nederland.

Vanaf oktober 2020 zal Talevision Entertainment zorgen voor een nieuw project dat door basisscholen in heel Nederland kan worden geboekt. Het project, dat 'Epke gaat op Reis' heet, speelt in op de creativiteit van kinderen door middel van het 'Verhalend Ontwerpen' lessysteem dat in Schotland werd ontworpen. Dit project laat kinderen, samen met een cursusleider, een verhaal samenstellen. Hierbij leren de kinderen hoe een verhaal nou eigenlijk in elkaar zit en wat nou een goed karakter maakt.

KINDEREN CREEREN SAMEN IETS MOOIS

Het gaat bij dit project om samenwerken. Kinderen leren om samen een mooi verhaal te verzinnen en hier een boekje van te schrijven. "De kracht van ons project is dat kinderen die normaal een beetje op de achtergrond staan, hierbij ineens enorm kunnen floreren" aldus Robin Guelen, van Talevision.

Basisscholen helpen

'We hebben samen met leerkrachten gekeken naar wat er nou écht mist in het onderwijs. Waar staan leraren om te springen?' vertelt Robin. 'We weten allemaal dat leraren het momenteel heel zwaar hebben, dus een pauze van één of twee dagdelen kan een enorme opluchting zijn. Wij zorgen dat de kinderen les  krijgen van een lesbevoegde cursisleider over de kracht van creativiteit en samenwerken' . Tijdens het project schrijven de kinderen samen een boek over Epke die op reis gaat, daar draait het hele project om. Hierbij maken ze ook zelf illustraties en verzorgen ze de hoofstukken. Zo schrijft de hele klas samen een boek dat daarna professioneel voor ze ieder kind wordt gedrukt. Zo hebben de kinderen iets gemaakt waar ze trots op kunnen zijn, leren ze creatief schrijven en samenwerken. Daarbij is het ook nog goed voor de spelling!

Officieel logo Talevision

Foto bij artikel van 19-02-2020