De Missie van Talevision

“Hoge kwaliteit betaalbaar entertainment met educatief jasje produceren voor kinderen in Nederland”.


Hoe Talevision is ontstaan

Steeds vaker hoorde ik van jonge ouders om mij heen dat ze het moeilijk vonden om geschikt entertainment te vinden voor hun kinderen. Zo waren veel televisieprogramma’s 'te commercieel' of 'plat' en theatershows of musicals vaak veel te duur. Kortom, het was lastig om voor een goede prijs aan goed entertainment te komen. Deze vraag om ‘goed’ en ‘betaalbaar’ entertainment voor kinderen verbaasde mij. Zelf kom ik uit het jaar 1993 en ik groeide op met een enorm breed aanbod aan leuk en educatief entertainment op televisie en in het theater. Denk hierbij aan Bassie & Adriaan, Ernst, Bobbie en de rest, en noem maar op. Het verbaasde mij dan ook dat het blijkbaar zo moeilijk was om goed entertainment te vinden voor families, maar ook voor basisscholen.

Het vinden van ‘geschikt’ entertainment

Na onderzoek onder ouders met kinderen tussen de 3 en 10 jaar oud, kwam ik tot de conclusie dat die vraag naar geschikter entertainment zeker niet sporadisch was. Maar liefst 70% van de ouders die de enquête invulden, gaf aan dat ze op zoek waren naar geschikter entertainment voor hun kinderen. 5% van de ouders gaf zelfs aan kinderen actief van het huidige entertainment op televisie te weerhouden.

de nieuwe markt

Het is natuurlijk niet geheel gek dat het moeilijk is om geschikt entertainment te vinden. De kosten van het produceren van entertainment liggen namelijk hoog en de rendementen zijn sinds de digitalisering van de maatschappij enorm gedaald. Waar men vroeger goed geld kon verdienen aan een CD of DVD, verdiend dezelfde producent tegenwoordig nog maar enkele centen via Spotify, Youtube of een streamingdienst. De markt is cijfermatig verdampt. Helaas gaan ook wij hier weinig aan kunnen veranderen. Wij kunnen enkel wel zo innovatief mogelijk omgaan met de beperkingen en kansen van deze 'nieuwe markt' om toch een hoge kwaliteit te leveren, voor een eerlijke prijs.

Wat Talevision doet

Wij vinden het belangrijk dat kinderen in aanraking komen met leuk en educatief entertainment. Daarom richten wij ons op het produceren van projecten, kinderboeken en theatershows die geschikt zijn voor basisscholen en families. Wij produceren al onze karakters en producties in eigen studio, waardoor we gemakkelijk kunnen zorgen voor een hoge kwaliteit die past bij de vraag van de ouders en scholen. Hierdoor maken wij onze producties ook voor beide groepen geschikt. Het resultaat: hoge kwaliteit entertainment die leuk is en ook educatief. Dit geeft kinderen de kans om al in groep 3 in aanraking te komen met vrolijke creatieve karakters die hun creativiteit prikkelen en ook nog wat leren.

Wij maken deze karakters beschikbaar voor de basisschool door middel van vrolijke projecten, schooltheater en prentenboeken. Hierdoor kan een school voor een eerlijke prijs een hoge kwaliteit entertainment bieden aan de kinderen. Ook ouders kunnen via deze weg geschikt entertainment vinden voor hun kinderen.

Wat is het doel van Talevision?

Het ultieme doel van Talevision is om kinderen en ouders in heel Nederland te kunnen voorzien van hoge kwaliteit entertainment met een educatief jasje. Wij streven naar betaalbare voorstellingen in het theater, hoge kwaliteit kindertelevisie en natuurlijk om basisscholen te blijven helpen bij het organiseren van educatieve projectdagen en schoolvoorstellingen.


Robin Guelen
Oprichter