Kindercursus creatief schrijven

Het komt vaak voor dat scholen op zoek zijn naar een goede kindercursus creatief schrijven. Een van de meest gezochte kreten door basisscholen op het internet is dan ook basisschool projecten. Het is moeilijk om elke keer weer iets nieuws te verzinnen en het organiseren van een goede kindercursus kost onwijs veel tijd. Daarom bieden wij bij Talevision allerlei schoolprojecten voor de basisschool aan. Zo bieden wij bijvoorbeeld een kindercursus creatief schrijven aan onder de naam ‘Epke gaat op Reis’ .

Projectdag met een kindercursus

Onze kindercursussen worden aangeboden als projectdag of projectmiddag. Het zijn korte projecten die kinderen laten zien hoe je bijvoorbeeld een boek schrijft en hoe je jouw creativiteit kunt gebruiken om een verhaal te maken. Wij produceren bij Talevision al onze karakters en entertainment in eigen studio en werken hierbij nauw samen met basisschool leerkrachten om het beste uit onze projecten te halen.


Hier speelt de kindercursus creatief schrijven op in

We zorgen ervoor dat onze basisschool projectdagen helemaal aansluiten op de wensen van de scholen en de doelgroep waar het project voor is samengesteld. Onze kindercursussen spelen in op samenwerken, creativiteit en spelend leren. Hierbij maken we onder andere gebruik van de verhalend ontwerpen methode uit Ierland. Om het samenwerken leuk te maken en te belonen, zorgen we altijd dat de klas ook echt iets maakt waar ze trots op kunnen zijn. In het geval van de cursus creatief schrijven is dit een professioneel gedrukt leesboek, geschreven door de klas zelf.

Meer lezen over: Wat is verhalend ontwerpen?

De voordelen van een projectdag voor kinderen

Een projectdag voor kinderen is niet alleen super leuk, het schept ook een band in de klas. Niets is namelijk beter voor de samenwerking en de sfeer als samen iets nieuws en leuks beleven. Dit geldt overigens ook voor de relatie tussen leerlingen en de leerkrachten. Een van de grote voordelen van een kindercursus creatief schrijven is bijvoorbeeld dat kinderen op een speelse manier leren samenwerken, fantaseren en met zelfvertrouwen ideeën leren delen. Wanneer je het over het creëren van iets nieuws hebt, bestaat er immers geen foutief antwoord! Een van de leukste elementen van een creatieve projectdag op de basisschool, is onder andere dat kinderen die normaal stiller zijn, nu ineens floreren. Een ander kind, dat normaal misschien heel actief is, zal nu wellicht meer op de achtergrond aanwezig zijn. Een kindercursus creatief schrijven is dan ook een hele goede manier om kinderen een beeld te geven van samenwerken, talenten en natuurlijk: samen creëren.

Hoe organiseer ik een basisschool projectdag?

Het organiseren van een creatieve projectdag op de basisschool lijkt vaak een enorme aangelegenheid en hier hebben leerkrachten vaak helemaal geen tijd voor. Daarom vinden wij het bij Talevision belangrijk dat basisscholen zo min mogelijk omkijken hebben naar deze projectdagen. Via onze website vind je dan ook alle producten voor basisscholen bij elkaar. Hierdoor krijg je een goed beeld van welke projecten, theatervoorstellingen en boeken wij allemaal bieden en hoe dit in zijn werk gaat. Onze basisschoolprojecten zijn direct via de website te boeken en hierbij heb je de keuze uit drie gemakkelijke pakketten. Hierdoor hoef je zelf zo min mogelijk informatie in te geven en dingen uit te zoeken. Je ziet direct wat je krijgt en wat dit dan kost. We nemen vervolgens zelf contact met je op om een datum af te spreken en te zorgen dat we het project zo goed mogelijk aan laten sluiten op jouw klas(sen).

Wat moet ik dan zelf regelen?

Inhoudelijk hoef je zelf helemaal niets te regelen. Onze lesbevoegde cursisleider zorgt dat alle elementen aanwezig zijn en dat de les op een leuke en effectieve manier geleid wordt. De enige beslissing die jij als leerkracht hoeft te maken is wanneer je de cursus graag wilt boeken en voor hoeveel kinderen dat dan is. De kinderen zullen tijdens de cursus creatief schrijven een eigen boek schrijven en deze wordt ongeveer 4 weken na de cursus bij de school geleverd.

Andere producten van Talevision

Uiteraard bieden we bij Talevision allerlei handige producten aan die inspelen op de vraag van basisscholen. Denk hierbij aan leuke theatervoorstellingen, of avontuurlijke en educatieve kinderboeken basisschool. Al deze producten worden tegen aantrekkelijke kortingen aangeboden voor scholen en geproduceerd in samenwerking met leerkrachten. Omdat wij het belangrijk vinden dat onze producten altijd zo goed mogelijk aansluiten op de vraag van basisscholen, is het altijd mogelijk om een specifieke vraag bij ons neer te leggen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar kinderboeken voor een leuk project, of een theatershow voor een project? Dan kunnen we deze gemakkelijk aanpassen op jouw wensen. Hierdoor zorgen we samen dat het project niet alleen een succes wordt, maar dat het de leerkrachten zo min mogelijk moeite en geld kost.