Boeken bestellen voor scholen

Het bestellen van boeken voor scholen kan een gedoe zijn. Zo hebben scholen vaak het probleem dat ze niet direct bij een uitgever kunnen bestellen en dus de kosten moeten betalen van een boek in de winkel. Wat de problemen hiervan zijn? Boeken zijn in de winkel vele malen duurder dan bij de uitgever zelf. Basisscholen zijn vaak op zoek naar grote hoeveelheden boeken die ze in de klas kunnen laten lezen of toe kunnen voegen aan hun eigen bibliotheek aanbod. In veel gevallen zijn scholen dan ook afhankelijk van de donaties van andere scholen, ouders of docenten. Vaak gaat het hierbij om oudere boeken die al honderden keren gelezen zijn en al langzaam in staat van ontbinding beginnen te raken. Het is dan ook niet gek dat scholen vaak kiezen om met kinderen naar de bibliotheek te gaan.

De kosten van de bibliotheek

Echter zijn bibliotheken tegenwoordig hoge prijzen gaan vragen voor het lenen van boeken en die zijn voor scholen lang niet altijd interessant. Daarnaast is het aantal bibliotheken in kleinere dorpen en steden afgenomen en is de kans op een bibliotheek op wandelafstand enorm afgenomen. Daarbij zijn de bibliotheken die zich dan nog in de centra van dorpen en kleine steden bevinden vaak klein. Het is de moeite en het geld bijna niet meer waard om naar de bibliotheek te gaan. Dit is zonde, want het is een hele goede manier om de scholen als overheid te helpen.


Kinderboeken die ook educatief zijn

Het is natuurlijk handig als je naast de normale kinderboeken ook spannende kinderboeken kunt bestellen die een educatief randje hebben. Kinderboeken die gebruikt kunnen worden bij bepaalde projecten of die aansluiten bij de ontwikkeling van de klas. In die gevallen kan een boek als ‘de avonturen van Epke’ enorm helpen, maar om een dergelijk kinderboek van €13.95 per stuk aan te schaffen is natuurlijk bijna niet te doen voor meerdere klassen. In de meeste gevallen kiezen scholen dan ook om te kiezen voor een andere manier van werken: sparen en een aantal boeken kopen met subsidie.

Kinderboeken bestellen bij een bedrijf

Het kan enorm handig zijn voor basisscholen als er een bedrijf is dat zich specialiseert in het produceren van entertainment voor basisscholen. Hierdoor kan namelijk gekeken worden naar de mogelijkheden om dergelijke spannende boeken aan te schaffen voor aantrekkelijke prijzen. Een bedrijf dat producten produceert voor basisscholen zal namelijk willen zorgen dat zij voor eerlijke prijzen pakketten aan kunnen schaffen die passen bij de budgetten van scholen. Om die reden hebben wij bij Talevision gekozen om deze producten aan te gaan bieden voor scholen. Hierbij gaat het om transparantie wat betreft de kosten en om eerlijke prijzen. Hierdoor weten scholen altijd waar ze aan toe zijn en kunnen ze gemakkelijk inspelen op de vraag naar boeken. Een kinderboek van €13,95 per stuk wordt ineens een stuk interessanter als er een enorme korting zit op kinderboeken pakketten en men ook pakketprijzen samen kan stellen in combinatie met lesstof of een creatief schoolproject.

Zo kunnen scholen voor betere prijzen aan goed passende boeken komen die worden geschreven in samenwerking met leerkrachten. Zo weet de basisschool zeker dat de boeken aan zullen sluiten bij hun wensen en dat hierbij gelet is op het niveau van de kinderen en de projecten die hierbij passen. Mocht de school bijpassend lesmateriaal willen bij dergelijke producten, dan kunnen wij hier gemakkelijk op inspelen.